Mijn hele leven ben ik al gek met dieren, of het nu honden, vogels of paarden zijn. Altijd had ik er meerderen om me heen gehad. Dieren zijn eerlijk en hun liefde is oprecht.

Al ongeveer 40 jaar ben ik actief op vele gebieden van de kynologie. In het begin had ik Barzoi's, Afghanen, Whippets en Greyhouds en nam ik deel aan ren kampioenschappen. Hierin behaalden mijn honden titels als "internationaal renkampioen". Ook nu nog komt de naam van Wankytan voor in verschillende coursinglijnen.

Met "Barry", een bouvier, die door mij zelf opgeleid was tot politiehond (diploma met lof) gaf ik ondermeer pakwerk demonstraties op het marktplein tussen het publiek, iets wat je toch zelden ziet. Het opleiden van politiehonden heb ik een aantal jaren gedaan maar het is haast ondoenlijk zoveel reuen gelijktijdig te houden zodat ik mij ging toeleggen op het fokken en showen van Amerikaanse Cockers. Mijn "Prince Charming" was erg succesvol en won vele prijzen.

Ik heb lange tijd dwerg- en kleinkeesjes gefokt en geshowd. Mijn witte kleinkees "Rocky van Wankytan" was heel succesvol en hij vormt mede de basis voor menig hedendaags fokprogramma.

Met de japanse rashonden maakte ik lange tijd geleden al kennis, pakweg tien jaar lang heb ik verschillende Akita Inu's gehad. Toen ik circa 9 jaar geleden in contact kwam met de Shiba Inu was ik eigenlijk gelijk verkocht en kon ik achtereenvolgens verschillende honden uit uitstekende en beproefde lijnen overnemen welke nu de basis van mijn kennel vormen.

Mijn kennel naam van Wankytan is een samenvoegsel van de namen van mij eerste honden : 
Wanda, een Barzoi , Kyril ook een Barzoi en Tanja een wit Poedeltje.

 

Mevr. T.Smits
PJ Troelstrastraat 6
5301 PN Zaltbommel
Telefoon : 0418 - 514852

 

Mijn levens quote...
 

Wie wil spreken over het mijne,

ga naar huis en bekijk het zijne

zijn er bij het zijne geen gebreken

dan mag je over het mijne spreken.